Pomi fructiferi si plante pentru gradina

Meri

Comercializam meri

Mărul (Malus Domestica) este principala specie pomicolă care se poate cultiva în toate zonele din ţară de la câmpie până în zona deluroasa. Fructele proaspete pot fi găsite pe piaţă practic tot anul, vara şi toamna direct din livadă iar iarna primăvara din depozite, prin păstrarea soiurilor de iarnă.

Soiuri de mar: Florina, Delicios, Golden Auriu, Jonagold, Jonathan, Starkrimson, Golden Delicios.

Pruni

Comercializam pruni

Prunul constituie una din culturile pomicole de baza, care gaseste conditii de crestere si fructificare pe tot cuprinsul tarii. A fost cultivat din cele mai vechi timpuri pentru calitatea fructelor folosite in alimentatie la nivel familial, ca materie prima pentru industrie, iar lemnul are o serie de utilizari in industria mobilei, industria chimica si in artizanat.

Soiuri de prun: Anna Spath, Gras Romanesc, Vanat Romanesc, Record, Vanat de Italia, Tuleu Gras, Tuleu Dulce, Stanley.

Gutui

Comercializam gutui

Caisi

Comercializam caisi

Caisul face parte din aceeasi specie ca si prunul, „Prunus”. Deoarece caisul se cultiva din vremuri stravechi in multe tari, nu se cunoaste cu exactitate originea acestui pom fructifer. Cu toate acestea, caisul este apreciat in toata lumea datorita fructelor suculente si aromate.

Soiuri Cais: Elmar, Ovidius, Traian, Tudor, Auras, Cristal, Danubiu, Amiral.

Ciresi

Comercializam ciresi

Ciresele sunt fructe extrem de populare, consumate de secole. Ele sunt admirate atat pentru calitatile lor decorative, cat si pentru gustul deosebit. Avantajul popularitatii ridicate este dat de rapiditatea cu care ciresii cresc si rodesc, in majoritatea cazurilor fiind imposibil de adunat intreaga recolta. Ciresii ar trebui plantati in zone insorite, in soluri fertile de gradina. Desi pot fi plantati si toamna, specialistii recomanda perioada primaverii pentru un rezultat sigur.

Soiuri Cires: Negre de Bistrita, Sam, Cerna, Ponoare, Van, Rubin, Silva, Amara.

Peri

Comercializam peri

Parul este un pom fructifer care creste bine in toate zonele pomicole ale tarii,din zona de campie si pana in zona dealurilor inalte. Cultura este rentabila datorita duratei lungi de viata, a calitatii fructelor si a productiei relative mari. Fructele se consuma atat in stare proaspata cat si sub forma prelucrata, in compot, fabricarea de sucuri, dulceata sau gem.

Soiuri par: Conference, Jubileu, Napoca, Untoasa Hardy, Willliams, Latina, Transilvania, Adria.

Visini

Comercializam visini

Visinul este un pom fructifer din familia rozaceelor, de talie mai mică decât ciresul, înălțimea căruia poate atinge 6 metri. Visinul are frunze lucioase dințate pe margine, cu flori albe si este cultivat pentru fructele sale, visine, care au formă sferică, culoare rosie-purpurie, dulci-acrisoare. Visinele conțin zaharuri, tanoide, proteine, pectine, acizi organic, săruri minerale, vitamine. Au efecte terapeutice, contribuind la întârzierea procesului de îmbătrânire, ameliorarea sau chiar vindecarea bolilor renale, hepatice, diabetic, cardiovasculare si la atenuarea stresului psihic si a anemiei.

Soiuri Visin: Tarina, Meteor, Nana.

Piersici

Comercializam piersici

Flori

Comercializam flori pentru gradina